INTERVIEW MIKE DE SANDERS

Ongeveer een jaar na het ongeluk werd gezocht naar begeleiding voor Jesse. Via via kwam Mike de Sanders in contact met Karin, de moeder van Jesse. Dat kwam op een goed moment. Mike met, jarenlange ervaring in de jeugdzorg, had tijd om Jesse te begeleiden. En dat doet hij nu ruim 2 jaar.

Jesse zag er eerst tegenop, een onbekende. Hoe zou dat gaan? Maar vanaf dag één was er met Jesse een klik. De eerste keer dat Jesse in de auto zat met Mike, werd er meteen goeie muziek opgezet in de auto onderweg naar de fysio. Dat was gelijk goed. Mike begeleidt Jesse op de maandag, woensdag en vrijdag bij (het vervoer) en de fysieke trainingen van Jesse bij fysiotherapeut Bas. Mike heeft een belangrijke rol in het ondersteunen bij de oefeningen en het motiveren van Jesse bij de vaak pittige fysieke trainingen.

Sterker en minder gefrustreerd

Mike heeft Jesse enorm zien ontwikkelen in zijn fysieke kracht en motoriek. “Ik zie hem sterker worden en minder gefrustreerd raken als iets niet lukt in de sport. Jesse traint zwaarder, vooral buik, armen en schouders traint hij, cardio liever niet. Kortgeleden voor het eerst op de crosstrainer. Met alles geeft hij altijd 100%. Dat is mooi om te zien. De transfer vanuit de rolstoel naar de auto en terug gaat inmiddels heel goed. Hij tilt zichzelf op en hijst zich de auto in. Dat was in het begin echt wel anders.”

Samen lol en shoppen

Mike en Jesse hebben veel lol samen. Zo belangrijk! Ze gaan ook wel eens samen op stap. Bijvoorbeeld naar de Nike store in Amsterdam. Samen shoppen. Een bijzonder moment was ook het Dance Festival afgelopen zomer. Dit heeft veel indruk gemaakt. Het was mooi om Jesse samen met zijn vriendgroep te zien. Hoogtepunt was het moment dat Jesse backstage werd meegenomen en op het podium gehesen werd naast de DJ op het hoofdpodium.

Grote praktische dingen

Je realiseert je ook dat zo’n dancefestival zwaar is voor Jesse; Van tevoren maakt hij zich druk om praktische dingen. Die lijken klein, maar zijn voor hem heel groot. Op het festivalterrein kijkt hij steeds tegen benen aan en kan hij zich slecht oriënteren. Dat is vermoeiend. Na een aantal uren is de energie op.

Begrip op moeilijke momenten

Mike doet zijn werk met Jesse met veel plezier. “Ik vind het fijn om plezier met hem te maken en hem te motiveren en kalmeren als dit nodig is. Begrip tonen en er voor hem zijn, ook als hij zich ‘kut’ voelt”. Waar ik op hoop….is dat hij zich geestelijk kan ontwikkelen. Iets vinden wat hij fijn vindt om te doen en nieuwe dingen kan leren.