HELIOMARE EN BOEKEL

Met Jesse gaat het in Heliomare redelijk goed. Hij eet wat meer ander voedsel, zoals Brinta, brood zonder korst en gemalen warm eten (soort kattenvoer…). Dat is een mooie vooruitgang. Fysiek en mentaal is Jesse nog laag belastbaar. Jesse is erg opstandig en onberekend. Hij krijgt hier nog medicatie voor en hij ligt veel op bed. Het advies is een prikkelarme omgeving. Strakke tijden en afspraken verpleging, geen therapie, geen bezoek, geen tv en muziek. Ze adviseren ons om hem onder te brengen in Huize Padua in Boekel, een instelling voor neuropsychiatrie waar Heliomare veel mee samenwerkt.  Na verloop van tijd kan hij dan weer terug naar Heliomare om z’n herstelproces te laten vervolgen. We wachten de komende twee weken af.

Naar Boekel

Het strenge regime lijkt te werken. Jesse is rustiger. Het is lastig om Jesse nu veel minder vaak te zien, maar het helpt dat het hem goed doet. Er is inmiddels besloten door de behandelend artsen dat hij op 22 september 2016 toch overgeplaatst moet worden naar Boekel. Dit huis is ingericht op rust en herstel en de therapeuten hebben veel kennis met de opbouw van therapie. Dat is voor zijn situatie op dit moment het beste.

Met elkaar kerst vieren

De rust en het regime Boekel doen Jesse goed. Ondanks dat er veel heftige patiënten rondlopen en het lastig is om met mede patiënten contact te leggen, is iedereen erg betrokken en lief. Jesse voelt zich echter niet erg thuis daar en zit – als hij geen therapie heeft – veel op zijn kamer. Wij zorgen dat iedere dag één van ons bij Jesse is. We gaan aan het eind van de dag om met hem te eten, even naar buiten te gaan en hem naar bed te brengen. Ondanks de afstand, elke dag 300 km, doen we het met liefde en houden we dit een half jaar vol! Op eerste kerstdag, na 15 maanden, heeft Jesse voor het eerst weer een stukje bij ons in de auto gezeten naar een  huisje dat we in de buurt hebben gehuurd. Het ging gelukkig goed en we hebben genoten! Na een paar uur brengen we Jesse terug. Zo hebben we de kerstdagen toch samen kunnen doorbrengen en opa en oma zijn ook nog een dagje gekomen. Weer een mijlpaal!

Terug naar Heliomare

Jesse gaat 22 maart 2017 terug naar Heliomare waar hij weer verder aan de slag kan met de therapie. Ondanks de soms moeilijke en confronterende omgeving in Huize Padua heeft Jesse hier heel veel vooruitgang geboekt en zijn we blij dat hij hier een half jaar is geweest. Ook  weer fijn om weer dichter bij huis te zijn. We houden de moed er in! Kleine stapjes voorwaarts.