HET GROTE AVONTUUR

Op 26 oktober is het dan zover. Jesse gaat aan zijn nieuwe revalidatie avontuur in Atlanta beginnen! Wij zullen met z’n drieën naar Atlanta vliegen, zusje en hond blijven thuis. We hopen dat we voor een periode van drie maanden kunnen blijven, maar dit zal na twee weken therapie en observatie worden besloten. Het zal gaan om een periode tussen de 8-12 weken en wij willen er natuurlijk het maximale uithalen. De tickets zijn geboekt, appartement en auto gehuurd, speciaal bed gehuurd en een gewoon en medisch paspoort zijn geregeld. We hebben een officieel schrijven (met stempel van rechtbank) binnen om medicinale wiet olie mee te nemen. Dus wat mij betreft kunnen we gaan!

Atlanta support team

Wij zijn er klaar voor, maar Jesse nog niet helemaal. Het is voor hem ook erg moeilijk in te schatten wat hem te wachten staat, alleen dat hij hard aan de slag moet. Jesse maakt zich druk om de vliegreis (ik ook wel eigenlijk) van 9 uur en hoe het allemaal zal gaan. Ik zal blij zijn als we die achter de rug hebben en in ons onderkomen in Atlanta zijn gearriveerd. Ik zal er zelf samen met Jesse de gehele periode verblijven, Ed vliegt na 10 dagen terug. Daarna staat er een heel ‘Atlanta support team’, bestaande uit opa en lieve vriendinnen, klaar om ons daar te ondersteunen. Echt geweldig en zo fijn dat ze ons komen helpen. Dat is niet in woorden uit te drukken.

Top 10 revalidatieklinieken

Op maandag 30 oktober zullen wij ons melden in het Shepherd Patways center. Deze kliniek behoort tot de top 10 van beste revalidatieklinieken ter wereld en is gespecialiseerd in fysieke en cognitieve revalidatie van mensen met niet aangeboren hersenletsel, oftewel NAH. Door de intensieve therapieën en motiverende technieken bereiken ze meer dan hier in Nederland mogelijk is. We hebben al met meerdere mensen contact gehad die in het Shepherd center zijn geweest en horen alleen maar positieve berichten. We gaan er een mooie tijd van maken daar ben ik van overtuigd!

Karin Welp