INTERVIEW RIK HEEREMANS

We gaan in gesprek met Rik Heeremans, een bijzonder persoon met hart voor de mens. Sinds drie jaar is Rik onderdeel van het team van mensen dat om Jesse heen staat. Een bijzondere band die verder gaat dan alleen de fysieke training.   

Rik is oefentherapeut, personal trainer en heeft sinds vier jaar een eigen praktijk. Anderhalf jaar geleden kwam de sportschool Your Gym in Santpoort Noord erbij. Your Gym heeft een holistische benadering en ziet mensen als geheel. De behandelingen van Rik zijn gericht op de context van mensen en hij kijkt ook vooral naar de eigenheid en het gedrag van mensen. Ondanks de corona crisis gaat het goed met de praktijk en sportschool. Gelukkig is er een mooie stabiele klantenkring die de sportschool en de praktijk steeds weet te vinden.

Leren aan en van Jesse

Ongeveer drie jaar geleden kwam Jesse in contact met Rik. Ze hadden gelijk een klik. Niet alleen omdat Rik eenzelfde opleiding Sport & Bewegen bij het CIOS had gevolgd maar ook omdat hij de situatie van Jesse goed aanvoelde. Een gezonde jongen die door het noodlot in een andere, afhankelijke situatie is terecht gekomen. Dat greep Rik met beide handen aan. Rik: “Ik vind het mooi onderdeel te zijn van het team dat om Jesse heen staat. Voor Jesse is het belangrijk om niet alleen in een medisch omgeving te zijn maar juist zich te omringen met jonge mensen en met zijn lichaam bezig te zijn. Het inspireert mij en ik leer veel in het contact met Jesse.”

Trots en voldoening

Jesse en Rik hebben een bijzondere band. Niet alleen als trainer maar ook het persoonlijke contact is bijzonder. Niet alleen fysiek hard werken maar ook persoonlijke mooie gesprekken met elkaar. Rik wisselt de twee wekelijkse trainingen met Jesse in de sportschool af met trainingen bij Jesse thuis en de atletiekbaan Suomi. Zo blijft er voldoende afwisseling. “Wat me trots maakt is dat ik zie dat Jesse een paar jaar geleden nog een kort stukje op het tuinpad kon lopen en nu in staat is een hele ronde op de atletiekbaan af te leggen. Hij is zo sterk en is ondanks de ups en downs heel trouw aan de trainingen. Het geeft me vooral voldoening om te zien dat Jesse plezier heeft in het bewegen en de lol dat we met elkaar hebben.”