DE TWEEDE WEEK IN AMERIKA

De tweede week in Atlanta zit erop en het was weer een goeie en positieve week met veel nieuwe inzichten. Het enige minpuntje was dat mijn wekker elke dag om 6.15 uur ging en zoals velen weten ben ik niet echt een ochtendmens. Maar het ging me best goed af en het is gelukt om iedere dag om 7.45 uur sharp op weg naar het Shepherd Center te gaan. De therapieën zijn erg afwisselend. Ondanks dat Jesse elke dag logopedie, fysiotherapie en ergotherapie heeft,  doen ze geen dag hetzelfde. Dit maakt het voor Jesse wel zo uitdagend.

Hulphond en muziek

Deze week heeft Jesse bij de ergotherapie, oftewel Occupational therapy, gewerkt met hulphond Barbosa. Barbosa is gek op ballen en bij het oefenen met tennissen ging hij er ook gretig achteraan. Daarna de hond geborsteld met zijn rechterarm, die meer in beweging moet komen. Mooie vorm van therapie! Ook deze week muziektherapie gehad van Thomas. Super leuk om de dag mee te beginnen om 8.30 uur. Jesse mocht zijn eigen muziek van Spotify opzetten. En hij hield het netjes, het was gelukkig niet van die vreselijke hardcore herrie. Diverse oefeningen gedaan met zijn stem, zoals het afwisselen van toonhoogtes, ademoefeningen en klank. Daarna mocht Jesse met een soort DJ apparaat, dat via laserstralen reageert op handbewegingen, verschillende geluiden produceren. Dikke pret en hij leek af en toe wel een echte DJ.

Balans en stabiliteit

Deze week ook weer veel geoefend met balans en stabiliteit. Ook is zijn uithoudingsvermogen getest. Dit deden ze op een hand- en voetbike waarop Jesse 15 minuten met zowel armen en benen moest fietsen. Best pittig voor hem. Daarna staan bij de statafel en arm- en buikspieren oefenen met gewichten. Vrijdag heeft Jesse onder begeleiding van twee therapeuten twee gangen doorgelopen met een soort van “walker”. De therapeut hielp met zijn rechterbeen en zelf moest Jesse tempo maken met zijn linkerbeen. Wauw, dit was voor eerst zo’n lange afstand en tevens een tempo wat echt op lopen begint te lijken! Nu de balans naar de rechterkant nog goed krijgen.

Ontspanning in weekend

Het weekend een uitstapje gemaakt in het drukke Atlanta. We zijn naar de World of Coca Cola geweest, een museum waar alles is verzameld vanaf het ontstaan in 1896. Leuk en interessant om te zien. Toen we buiten liepen, realiseerde ik me dat dit het eerste echte uitstapje is voor Jesse met veel mensen en drukte om hem heen. En wat hij ook goed heeft volgehouden! Hij gaf zelf ook aan dat het goed ging. Fijn om weer een soort van overwinnings gevoel te ervaren, dat hebben we toch mooi gedaan samen met opa! Komende week wordt gestart met een soort elektrostimulatie voor zijn rechterbeen. Ik ben erg benieuwd wat dit gaat worden. Op naar week 3!

Karin