EEN STAPJE DICHTER BIJ HUIS

Op 22 maart 2017 is Jesse weer terug verhuisd van Boekel naar Heliomare in Wijk aan Zee. Het afscheid uit Boekel was emotioneel. De therapeuten daar waren erg betrokken. We vinden het erg fijn dat Jesse dichter in de buurt is nu. Ondanks de gebrekkige communicatie met de zorg in Heliomare, waar je continu bovenop moet zitten, hebben we het gevoel dat Jesse stappen vooruit maakt.

Eten, praten en slikken

Het eten gaat goed, ook kan Jesse inmiddels zelfstandig naar het toilet. Het slikken en praten gaat nog moeizaam. Ook de rechterzijde van Jesse is lastig te activeren. Ze gaan dagelijks met hem aan de slag en binnenkort mag Jesse in het weekend naar huis. Dat is weer een spannende en belangrijke stap! Ook starten we binnenkort met de neurofeedbacktraining in Spaarndam. Deze therapie kan resultaten boeken bij NAH patiënten. We verwachten er veel van. Er is een start EEG gemaakt om het functioneren van Jesse zijn brein inzichtelijk te maken. Van hieruit kunnen ze bekijken welke gebieden er nog gestimuleerd kunnen worden.

Aanbouw aan huis

We zijn ook inmiddels hard aan de slag om ons voor te bereiden voor als Jesse definitief ontslagen wordt uit Heliomare. Dit zal naar verwachting voor de zomer zijn. Ons huis moet worden aangepast. Het wordt een aanbouw waar Jesse een eigen ruimte krijgt. Met het redelijk plotselinge bericht van Heliomare dat de klinische therapie binnenkort stopt, is alles in een stroomversnelling gekomen. Pfff….het is nog een hele klus om in korte tijd alle procedures hiervoor te moeten doorlopen, de administratieve rompslomp uit te zoeken én een aannemer te regelen. Maar Jesse is deze zomer thuis!